Corpser

En corps är en fristående förening som har ett nära samarbete med kåren. Vid Sahlgenska akademins Studentkår finns fyra corpser:

Kungliga Hofmessingsmusiquecorpsen (KHMMC) Blåshjuden af Götheborg

I hjärtat av den härliga staden Göteborg kan man höra toner av mässingsmusik varje tisdagkväll under terminstid. Men varför nöja sig med att höra? Kom och förgyll din vardag och studietid genom att spela och umgås med oss i KHMMC Blåshjuden af Götheborg! Vi står för musiken i SAKS och är en blåsorkester som är den tredje äldsta studentorkestern i Sverige.

Göteborgs Medicinska Sångarcorps Corus Acusticus

Göteborgs Medicinska Sångarcorps Corus Acusticus

Corus Acusticus bildades 1975 av några läkarstudenter på Göteborgs universitet. Namnet var en förvrängning av porus acusticus, den latinska benämningen på hörselgångens öppning. Tyvärr brukar inte denna anatomiska detalj få så mycket uppmärksamhet (den har inte ens en egen Wikipedia-sida), men kören växte icke desto mindre! Snart kom den att inkludera även andra studenter och förvärvsarbetande. Medlemmar och dirigenter har kommit och gått sedan dess, men repetitionerna hålls fortsatt onsdagkvällar på Villan.

Medicinska Danscorpsen Inälfvorna

Medicinska Danscorpsen Inälfvorna

Medicinska Danscorpsen Inälfvorna är den vitala och spänstiga delen av SAKS uppenbarelse. Med endast 45 år på vår graciöst hållna nacke representerar vi SAKS, svenska flaggan och Göteborg i studentorkestersammanhang (SOS) lite varstans. Vårt mål är att ingen ska kunna vara oberörd då de påminns om vår existens.

Medicinska Spexarcorpsen

Medicinska Spexarcorpsen

Sedan 1954 har Spexarcorpsen så gott som varje år satt upp ett spex, av och med medicinare m.fl. från Göteborg. Kalasen som följer på föreställningarna är kända som de mest studentikosa vår stad har att erbjuda.