Utskott

Kårens utskott är det bästa sättet att lära känna andra studenter. Som kårmedlem är du alltid välkommen att delta på de aktiviteter utskotten anordnar.

Mysutskottet (MU)

MU ordnar allehanda aktiviteter på Hvilla Medici för att främja gemenskap inom SAKS. Det finns något för alla. Tycker du om att baka? Gillar du Mario? Tycker du det är mysigt att pyssla med papper och lim? Då är MU något för dig!

Idrottsutskottet (IdrU)

Vi i IdrU älskar allt som har med sport och träning att göra och vill främja idrottsutövandet bland Sahlgrenskas studenter.

Internationella utskottet (INTET)

Intet är ett utskott som skapar mötesplatser för studenter från hela världen. Hit kommer våra utbytesstudenter, deras faddrar och övriga Intet-intresserade för kulturella utbyten, god mat och trevliga samtal. Vi träffas ett par gånger i månaden och i vår kommer vi bland annat grilla i Slottsskogen, ha påskmiddag, äta semlor och besöka Liseberg.

Studenter i Forskning (SiF)

SiFs mål är att motivera och intressera studenter till att forska, samt fungera som brygga mellan studenter och forskning. Vi arbetar för samtliga utbildningsprogram på Sahlgrenska akademin. Vår vision är att fler studenter ska intressera sig och aktivt engagera sig inom forskning.

Gleeacellerna

Gleeacellerna är en liten student-ledd kör som tycker om att sjunga och fika. Vem som helst är välkommen att vara med och ha roligt med oss. Utöver träningstillfällena varje onsdag behöver man inte lägga mer tid vilket gör det till en perfekt aktivitet att ha bredvid sina tuffa studier. Kom och sjung med oss! (*o*)

Fotoutskottet (FotU)

Fotoutskottet (FotU)

FotU är SAKS fotograferingsutskott med fokus på content creation. Utskottet vill lyfta studenternas kreativitet, genom bland annat foto (analogt och digitalt), video, modelling, make-up, belysning, konst m.m. Vi kommer anordna olika workshops, träffar (med fika) och andra evenemang. Alla är givetvis välkomna oavsett tidigare erfarenheter!

Något för dig eller vill du bara veta mer?

Kontakta oss gärna via: fotu@saks.gu.se eller DM:a oss på instagram @fotusaks! ? 

Likabehandlingsutskottet (IRIS)

IRIS (individens rätt i studierna) är utskottet som verkar för likabehandling utifrån de sju diskrimineringsgrunderna och är ett forum för såväl diskussion som för aktivt påverkansarbete på akademin. Bara nyfiken eller intresserad av att engagera dig? Hoppas vi ses!

Marskalkeriutskottet (Mask)

Marskalkeriutskottet (Mask)

MASK samordnar SAKS marskalkar för akademiska högtider såsom doktorspromotion och professorsinstallation. Som marskalk får du chans att bära din tjusiga balklänning eller eleganta frack och representera GU med stolthet.

GAMEterna

GAMEterna

Spelutskottet GAMEterna riktar sig till dig som vill förgylla din studietillvaro med allt från brädspel till konsol och datorspel. Ser du dig själv som en kung över Tokyo eller har du en dold talang i intrigens och tärningskastens ädla konst? Då är vi utskottet för dig! Utskottet är nu inaktivt, kontakta studiesocialt ansvarig för mer info!

Sahlgrenska Academy Students for Sustainability (SASS)

Sahlgrenska Academy Students for Sustainability (SASS) är miljöutskottet i SAKS. Vi är en grupp med studenter från flera olika program på Sahlgrenska akademin som brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi arbetar för att sprida miljötänk och göra universitetet, dess studenter och anställda till mer kunniga inom hållbarhet.