Hoppa till huvudinnehåll

Kungliga Hofmessingsmusiquecorpsen (KHMMC) Blåshjuden af Götheborg

Formellt Kungliga Hofmessingsmusiquecorpsen (KHMMC) Blåshjuden af Götheborg

I hjärtat av den härliga staden Göteborg kan man höra toner av mässingsmusik varje tisdagkväll under terminstid. Men varför nöja sig med att höra? Kom och förgyll din vardag och studietid genom att spela och umgås med oss i KHMMC Blåshjuden af Götheborg! Vi står för musiken i SAKS och är Sveriges tredje äldsta studentorkester.

Vi i Blåshjuden spelar helst marsch från världens alla hörn, men när andan faller på spelar vi även andra stycken som vår väncorps och balett Inälfvorna gärna dansar till. Förutom denna blandade kompott av musik gillar vi även att bara hänga, fika, basta, åka på studentorkesterfestivaler och feldttåg (dvs vart annat år åker vi ut på en resa där vi försöker ta oss till Japan och kommer mer eller mindre nära målet), dricka öl (eller valfri annan dryck) och bara ha fantastiskt kul.

Låter detta som något för dig? Kom då till vårt vackra kårhus Hvilla Medici valfri tisdag kl.19! Vi har inga intagningsprov eller krav – men kan du spela efter noter eller slå i takt är det en fördel.

Stå fast, blås hårt!

Fotoalbum

Ett utval foton från våra Feldttåg